2011. augusztus 31., szerda
Házi készítésű kovászos uborka,nagyon fincsi :) - Jelenlegi ára: 350 Ft
";;; Mindig nagy tisztelője voltam a kétkezi munkával készített dolgoknak. Képes vagyok órákig elnézegetni egy kézzel faragott szobrocskát, ízlelgetni egy saját készítésű lekvárt, befőttet, s csodálni egy kézikötéssel készített pulóvert.
Hiszem, hogy az emberi kéz alkotta dolgok soha nem mennek ki a divatból, s mindig megbecsülésre talál az, aminek megalkotásához az ember nem sajnál időt, kreativitást, és fáradtságot.
Kívánom, hogy az oldal látogatói örömüket leljék az itt található termékben és így együtt megőrizzük a kézimunka hagyományait, a kétkezi munka tiszteletét!
Kellemes böngészést és vásárlást kívánok Önöknek! ";;;
SAJÁT KERTÜNKBEN TERMESZTETT BIO UBORKÁBÓL KÉSZÍTETT KOVÁSZOS UBIT KÍNÁLOK ELADÁSRA.
A RECEPT:
Hozzávalók:
2, 5 kg közepes méretű kovászolni való uborka
6 dkg só
2 csokor kapor
25 dkg kenyér
1 nagy fej fokhagyma
2 l meleg víz
1 db 3 literes befőttes üveg
Elkészítés:
Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd hosszában végigvágom az oldalát, hogy jobban átjárhassa majd a sós víz.
Bepakolom őket az üvegbe, és rádobálom a nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit. A tetejére rakom a másik csokor kaprot, felöntöm kb. 2 liter sós meleg vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát, és a tetejére teszem a kenyeret. A vízet mindig megkóstolom, és akkor elég sós, ha olyan, amilyennek a kész uborkát szeretném.
Az üveg tetejére egy kistányért helyezek és kirakom a napra. Éjszakára is kint hagyom. Nagy melegben maximum 3 nap alatt megérik. Ha jónak gondolom, akkor óvatosan kiveszek egy darabot belőle, és megkóstolom. Ha tényleg elég érett, akkor leszedem róla a kenyeret és a kaprot. Az uborkákat műanyag dobozba teszem, ráöntöm a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobálom a fokhagymákat is
Isteni finom és fele annyira sem bonyolult, mint így olvasva. Mindenkinek jó szívvel ajánlom!
Ha úgy alakul, hogy elforrja a vizet és kilógnak az uborkák, akkor mindenképp pótoljuk kellően sós vízzel, különben a felső ubik kiszáradnak.
HA NEM SZERETNÉL VELE IDŐT TÖLTENI, AKKOR ITT AZ ÉN AJÁNLATOM :
0, 5 KILOGRAMM(a harmadik képen láthatod, hogy kb. mennyi esik ebbe a mennyiségbe)
KOVI-UBI-KEVÉS LÉVEL EGYÜTT,
MŰANYAG DOBOZBAN,
HÉTFŐNKÉNT,
ELSŐBBSÉGI LEVÉLKÉNT POSTÁZVA(1 NAP ALATT OTT VAN)
350FT+POSTAKÖLTSÉG 425FT.
A MEGHIRDETETT 1 EGYSÉG TEHÁT FÉL KILÓRA SZÓL "TOKKAL-VONÓVAL" (LÉVEL, DOBOZZAL)!!
HA NAGYOBB MENNYISÉGET RENDELSZ TERMÉSZETESEN A POSTAKÖLTSÉG IS MÓDOSUL , A POSTAI DÍJSZABÁS SZERINT. A DOBOZ , AMIBEN POSTÁZOM MÁR BENNE VAN AZ ÁRBAN, KÜLÖN NEM SZÁMOLOK FEL SEMMIT!!!!! !
NAGYON FINCSI, ÉN EGY SZELET ZSÍROS KENYÉRREL IS IMÁDOM, DE A LEHETŐSÉGEK VÉGTELENEK..... ..... ... JÓ ÉTVÁGYAT!!!
Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2011-09-06 18:23
. Házi készítésű kovászos uborka,nagyon fincsi :) - Jelenlegi ára: 350 Ft
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése